Καλαματιανός μπακαλιάρος τσιλαδιά

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η συνταγή με μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου δεν είναι μονόδρομος! Δοκίμασε και αυτή τη συνταγή από την Καλαμάτα, με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και σταφίδες; Θα γίνει η αγαπημπένη σου καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Συστατικά

  • 4 φιλέτα παστό μπακαλιάρο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2-3 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 1/2 κ.γ.πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι μαύρη κορινθιακή σταφίδα
  • 1 φυλλαράκι δάφνης
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τον μπακαλιάρο, και ξαλμύρισέ τον καλά αποβραδίς. Την άλλη μέρα βάλτον να στραγγίξει.
  • Σε ένα τηγάνι βάλε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίξε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σόταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Διάλυσε τον πελτέ μέσα στο χυμό ντομάτας. Ρίξτα στο τηγάνι και άφησέ τα να βράσουν για ένα πεντάλεπτο. Ρίξε τη σταφίδα. Ανακάτεψε και απομάκρυνε από τη φωτιά.
  • Στρώσε τη ντομάτα σε μια βαθιά κατσαρόλα. Ακούμπησε πάνω τους τα φιλέτα του μπακαλιάρου.
  • Άπλωσε πάνω από το μπακαλιάρο τη σάλτσα που ετοίμασες, τη δάφνη και λίγο πιπέρι.
  • Συμπλήρωσε με λίγο χλιαρό νερό ώστε η σάλτσα να σκεπάζει σχεδόν τον μπακαλιάρο.
  • Μαγείρεψε σε σιγανή φωτιά για μισή περίπου ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ανεβεί το λάδι στην επιφάνεια.
  • Το φαγητό κανονικά δεν θέλει αλάτι. Δοκίμασε όμως και αν χρειάζεται ρίξε ανάλογα με τα γούστα σου προς το τέλος του μαγειρέματος.

Tip


Read More

And More