Καλαμποκόψωμο με cheddar και κρεμμυδάκια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό αρμυρό “κέικ” με τριμμένο cheddar αρωματισμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια

Συστατικά

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1¼ φλ. αριάνι
  • 7 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • ¾ φλ. cheddar τριμμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και βάλε μέσα ένα ταψάκι για να ζεσταθεί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, την ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα αυγά με το αριάνι και έξι κουταλιές λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Ρίξε το μείγμα αυγών σε εκείνο με το αλεύρι και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να γίνει το τελικό μείγμα ομοιογενές.
  • Πρόσθεσε το cheddar και τα κρεμμυδάκια και ανακάτεψε καλά.
  • Βγάλε το ταψάκι από τον φούρνο και άλειψε το υπόλοιπο βούτυρο σε όλη την εσωτερική επιφάνειά του.
  • Ρίξε το μείγμα στο καυτό τηγάνι, άπλωσέ το και ξαναβάλ’ το στον φούρνο.
  • Χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήσε το καλαμποκόψωμο για περίπου μισή ώρα.
  • Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο, άφησε να “σταθεί” για 10 λεπτά και σέρβιρέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

And More