Καλοκαιρινή φριτάτα με μελιτζάνα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο και ώριμες μελιτζάνες

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα λιωμένα σε κιμά
  • 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι. πιπέρι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 100 gr κατσικίσιο τυρί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 300 βαθμούς.
  • Ζέστανε σε μέτρια φωτιά μια κουταλιά λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι.
  • Πρόσθεσε το λουκάνικο τριμμένο σε κιμά και σοτάρισέ το για περίπου 10 λεπτά.
  • Μετάφερέ το σε απορροφητικό χαρτί και αφαίρεσε το λίπος από το τηγάνι.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι για έξι με οκτώ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίξε και το σκόρδο με μια πρέζα αλάτι και τα καβουρδισμένα λουκάνικα και ανακάτεψε καλά.
  • Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά και ρίξε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι.
  • Με τα χέρια τρίψε και το κατσικίσιο τυρί πάνω από τη φριτάτα.
  • Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για οκτώ με 10 λεπτά.
  • Βγάλε τη φριτάτα από το φούνρο, άφησέ τα για πέντε λεπτά να κρυώσει και κόψε σε κομμάτια.

Read More

And More