Καρπουζόπιτα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η πίτα του καλοκαιριού δεν θα μπορούσε να μην περιέχει τον βασιλιά του καλοκαιριού το καρπούζι. Η συγκεκριμένη συνταγή, που μπορεί να σε παραξενεύει, είναι κλασικό γλυκάκι σε πολλά νησιά του Αιγαίου και κυρίως στη Φολέγανδρο

Συστατικά

  • 8 μέτριες φέτες καρπούζι
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το καρπούζι, αφαιρώντας το πράσινο μέρος της φλούδας και τα κουκούτσια
  • Βάλε το καρπούζι σε ένα σουρωτήρι και πίεσε καλά να φύγει ο περισσότερος χυμός του καρπουζιού
  • Λίωσε το μισή ποσότητα της μαργαρίνης και ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μίξερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το στιμμένο καρπούζι και τη μισή ποσότητα μελιού
  • Η ζύμη σου πρέπει να γίνει μαλακιά, όχι πολύ ρευστή αλλά ούτε και πολύ σφιχτή
  • Άλειψε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με την υπόλοιπη μαργαρίνη και πασπάλισε με το σουσάμι να καλυφθεί καλά
  • Στρώσε τη ζύμη σου από πάνω να απλωθεί ομοιόμορφα και σε πάχος περίπου 2 εκατοστών
  • Πασπάλισε και πάλι με σουσάμι και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί και έχει πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα βγάλε από το φούρνο και περίχυσε με το υπόλοιπο μελι να πάει παντού
  • Σέρβιρε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα

Tip

Άνοιξες το σακουλάκι με το σουσάμι και το βρήκες μαλακό και μπαγιάτικο; Δες εδώ πως πρέπει να συντηρείς τους ξηρούς καρπούς σου για περισσότερο καιρό ολόφρεσκους

Read More

And More