Καστανό ρύζι με ανανά και γαρίδες

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αναδεικνύουμε το ρύζι μέσα από τα τροπικά φρούτα και τα θαλασσινά. Δημιουργούμε ένα ιδιαίτερο ντεκόρ που μπορείς να δημιουργήσεις σε πάρτι ή σε μια βραδιά με φίλους.
Θερμίδες: 290/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. καστανό ρύζι (άβραστο)
  • 1κ. γλυκού λάδι
  • 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1φλ. ανανάς κομμένος σε κύβους
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2κ. γλυκού σόγια sauce χωρίς αλάτι
  • 1κ. σούπας ζωμός θαλασσινών
  • Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κόψε τον ανανά στη μέση και αφαίρεσε το εσωτερικό του.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψε μέχρι να είναι έτοιμες.
  • Αφαίρεσέ τες από το τηγάνι και άφησέ τες σε ένα πιάτο.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο.
  • Σόταρε τα υλικά για 1 λεπτό και στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, τον ανανά σε κύβους και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε τη σόγια sauce και το ζωμό και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα.
  • Χώρισε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στους δύο ανανάδες, πρόσθεσε από πάνω τις γαρίδες και το κόλιανδρο.
  • Ο μισός ανανάς αντιστοιχεί σε 2 μερίδες.

Tip


Read More

And More