Καστανό ρύζι με τοφού και λαχανικά

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Καλύπτουμε τις απαιτήσεις όσων επιλέγουν χορτοφαγική διατροφή. Αυτή η συνταγή περιέχει το πρωτεϊνούχο τοφού και γευστικά λαχανικά, προσφέροντας ενέργεια και νοστιμιά.
Θερμίδες: 289/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. ρύζι καστανό (άβραστο)
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 350γρ. τοφού με λίγα λιπαρά, κομμένο σε κύβους
  • 1φλ. πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1φλ. κατεψυγμένα φασολάκια και καρότα
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1κ. γλυκού τζίντζερ λιωμένο
  • 2κ. σούπας λευκό κρασί
  • 3κ. σούπας σόγια sauce χωρίς αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού σησαμέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χωρίς όμως να προσθέσεις αλάτι ή κάποιο ζωμό.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε σε υψηλή θερμοκρασία 1/2κ. σούπας λάδι.
  • Πρόσθεσε το τοφού και μαγείρεψε για 4 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τοφού από το τηγάνι.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίξε την υπόλοιπη 1/2κ. σούπας λάδι και πρόσθεσε τα κρεμμύδια, τα φασολάκια, το καρότο, το σκόρδο και το τζίντζερ και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το λευκό κρασί, τη σόγια sauce, το σησαμέλαιο και το ρύζι και ανακάτεψε για 2 λεπτά.
  • Τέλος, πρόσθεσε το τοφού και μαγείρεψε για ακόμα 2 λεπτά.
  • Σέρβιρε σε 4 πιάτα.

Tip


Read More

And More