Κεφτεδάκια με Hawaiian BBQ sauce

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα κεφτεδάκια αποκτούν γλυκόξινη γεύση με αυτήν την ιδιαίτερη sauce. Προτιμήσαμε να τα ψήσουμε στο φούρνο για extra light αποτέλεσμα.
Θερμίδες: 278/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 900γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 4κ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • 1 + 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. γλυκού πιπέρι
  • 1φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα
  • 1κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • Για τη sauce:
  • 3κ. σούπας κέτσαπ
  • 1/4φλ. σόγια sauce χωρίς αλάτι
  • 1κ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2φλ. χυμό ανανά
  • 1κ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • 1/2κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/3φλ. καστανή ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.
  • Ζέστανε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και πρόσθεσε μέσα όλα τα υλικά για τη sauce.
  • Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και μετά χαμήλωσε τη θερμοκρασία.
  • Σιγόβρασε για 8-10 λεπτά και αφαίρεσέ την από το μάτι για να κρυώσει η sauce.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φρυγανιά και τη σκόνη κρεμμυδιού.
  • Μην ανακατέψεις για αρκετή ώρα γιατί θα “στεγνώσουν” τα κεφτεδάκια.
  • Πλάσε 18 κεφτεδάκια.
  • Κάθε κεφτεδάκι αντιστοιχεί σε 3 κουταλιές της σούπας κιμά.
  • Τοποθέτησέ τα σε μια λαδόκολλα, πάνω σε ένα ταψί.
  • Βάλε το ταψί στο κέντρο του φούρνου και ψήσε για 11-13 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια.
  • Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και βούτηξε τα κεφτεδάκια στη sauce ή περίχυσέ τα με αυτή.
  • Σε κάθε πιάτο αντιστοιχούν 3 κεφτεδάκια.

Tip


Read More

And More