Κέικ καρύδας με γλάσο και μούρα

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Ένα γευστικό κέικ που τρώγεται καλύτερα κρύο. Μπορείς να το αποθηκεύσεις και στο ψυγείο σου και να το απολαύσεις το απόγευμα σαν σνακ.

Θερμίδες: 220/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για το κέικ:
  • 1+1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2κ. γλυκού baking powder
  • 1/4κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 3/4φλ. ζάχαρη
  • 1/2φλ. τρίμμα καρύδας
  • 2κ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1κ. σούπας μαύρο ρούμι
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 2/3φλ. γάλα καρύδας
  • Για το γλάσο:
  • 1/2φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8κ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 2+1/2κ. σούπας γάλα καρύδας
  • Επικάλυψη:
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα κομμάτια καρύδας
  • Μούρα της επιλογής σου

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Για το κέικ:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί 23 x 13 άπλωσε μια λαδόκολλα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ρίξε τη ζάχαρη και τρίμμα καρύδας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύοησέ τα για 1 λεπτό. Ρίξε μέσα το λάδι καρύδας και συνέχισε να χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
  • Πρόσθεσε τα αυγά (ένα τη φορά), χτυπώντας καλά.
  • Ρίξε το εκχύλισμα βανίλιας και καρύδας.
  • Μείωσε την ταχύτητα και προσθέστε το μισό μίγμα αλευριού.
  • Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και ρίξε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού.
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψί.
  • Ψήσε για 55 λεπτά περίπου.
  • Για το γλάσο:
  • Χτύπησε ελαφρά τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, το εκχύλισμα καρύδας και βανίλας και γάλα καρύδας. Ρίξε το γλάσο πάνω από το κέικ και πρόσθεσε τα μούρα.
  • Κόψε το κέικ σε 12 κομμάτια.

Read More

And More