Κολοκυθάκι σε λωρίδες με πέστο αβοκάντο

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια συνταγή για όσες κάνουν αποτοξίνωση από τα ζυμαρικά.

Θερμίδες: 214/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 6 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες (σαν noodles)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 16 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 8κ. σούπας καλαμπόκι
  • Για την πέστο:
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1φλ.φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4φλ. κουκουνάρι
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 3κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Άφησε το κολοκυθάκι πάνω σε χάρτινες πετσέτες, έτσι ώστε να φύγει το υπερβολικό νερό.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε το αβοκάντο, τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να λιώσουν.
  • Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ελαιόλαδο σταδιακά μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κολοκυθάκια για περίπου 1 έως 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάλε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε την πέστο αβοκάντο.
  • Πασπάλισε με πιπέρι και σέρβιρε σε 8 πιάτα μαζί με τα τοματίνια και το καλαμπόκι.

Read More

And More