Κολοκυθάκια γκρατινέ

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερά κολοκυθάκια στο φούρνο με τραγανή παρμεζάνα

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 kg κολοκυθάκια
  • 1 κ. σούπας φύλλα θυμαριού
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε δύο κουταλιές λάδι με το τρίμμα ψωμιού και την παρμεζάνα.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα κρεμμυδάκια για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε τα υλικά για ένα ακόμη λεπτό.
  • Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και πρόσθεσε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά και έπειτα στρώσε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Πασπάλισε το φαγητό με το μείγμα τυριού και ψωμιού και ψήσε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά.
  • Άφησέ το να “σταθεί” για πέντε λεπτά πριν το σερβίρεις.

Read More

And More