Κοτόπουλο γεμιστό με γουακαμόλε

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια light συνταγή με μεξικάνινες επιρροές. Γευστική και άκρως θρεπτική, με το αβοκάντο να αφήνει την ιδιαίτερη πινελιά του.
Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 μικρά στήθοι κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1κ. γλυκού χυμός λάιμ
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λάιμ
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/4κ. γλυκού κύμινο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Χρησιμοποίησε ένα σφυρί για να κάνεις πιο λεπτό κάθε στήθος κοτόπουλου.
  • Άφησε τα φιλέτα στην άκρη.
  • Αφαίρεσε τη φλούδα και τους σπόρους από το αβοκάντο.
  • Τοποθέτησε το αβοκάντο σε ένα μέτριο μπολ και λιώσε το με ένα πιρούνι.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το χυμό λάιμ και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Ανακάτεψε τα υλικά μεταξύ τους.
  • Άπλωσε το μείγμα πάνω στα φιλέτα.
  • Τύλιξε τα φιλέτα και ασφάλισέ τα με οδοντογλυφίδες.
  • Σε ένα ρηχό μπολ χτύπησε ελαφρώς τα αυγά.
  • Σε ένα ξεχωριστό ρηχό μπολ πρόσθεσε τη φρυγανιά, το ξύσμα λάιμ, το σκόρδο σε σκόνη, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο μπολ με τα αυγά.
  • “Κύλησε”” το κοτόπουλο στην τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρέματος.
  • Τοποθέτησε τα φιλέτα στο ταψί, με τη ραφή να ακουμπάει στον πάτο.
  • Ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και η επικάλυψη να γίνει τραγανή.
  • Μοίρασε ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More