Κοτόπουλο με κάρυ

23 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γεύσεις και αρώματα Ανατολής στην κουζίνα σου. Το αγαπημένο μας πιάτο με κοτόπουλο και κάρυ τώρα και με λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 175

Συστατικά

  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα κομμένα σε κομμάτια
  • 230 γραμμάρια πιπεριές όλα τα χρώματα
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας/γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 λάιμ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε 5 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Άσε το κοτόπουλο πάνω στο σβηστό μάτι για να παραμείνει ζεστό.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα σόταρε τις πιπεριές και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ στην για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και άφησέ το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά.
  • Κόψε στη μέση το λάιμ και στύψε το σε 1 κουταλιά τη σούπας.
  • Το άλλο μισό κόψε το σε 4 κομμάτια.
  • Πρόσθεσε το χυμό μέσα στη σάλτσα μαζί με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Σέρβιρε το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα και με τις φέτες λάιμ.

Tip


Read More

And More