Κοτόπουλο με πένες και πιπεριές

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Κομμάτια κοτόπουλου ανάμεσα σε μυρωδάτη πιπεριά σε όλους τους χρωματισμούς και μια ιδέα από κόκκινη σαλτσούλα. Δεν είναι κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια… Είναι όπως πολύ συγκεκριμένα το έλεγε η μαμά “κοτόπουλο με πένες”! Ζυμαρικά, φρέσκα υλικά και ένα υγιεινό σπιτικό πιάτο χωρίς πολύ μπελά! Μου τρέχουν τα… σάλια μόνο στην ιδέα!

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1,5 με 2 κιλά)
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 ποτηράκι του νερού χυμό ντομάτας
  • 3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα (Κράτησε 2-3 ακόμη για το σερβίρισμα)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Κόκκους λευκό, κόκκινο και πράσινο πιπέρι
  • 500 γρ. ζυμαρικά πένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσε
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίξε την σκελίδα με το σκόρδο
  • Αφού πάρει άρωμα, αφαίρεσε το σκόρδο και πρόσθεσε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί
  • Άφησε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, πρόσθεσε το κρεμμύδι και συνέχισε το σοτάρισμα να γυαλίσει
  • Συμπλήρωσε και τις πιπεριές πλυμένες και κομμένες σε λεπτά σπιρτόξυλα
  • Πρόσθεσε παράλληλα και τους κόκκους πιπεριού και άφησε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτάκια. Σβήσε με το κρασί και άφησε να φύγει αλκοόλ
  • Πρόσθεσε την ντομάτα και το χυμό ντομάτας και τον βασιλικό και χαμήλωσε τη φωτιά. Αλάτισε
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να δέσει και να “σωθεί” η σαλτσούλα σου
  • Παράλληλα βάλε σε μια κατσαρόλα τις πένες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να τα σουρώσεις πριν βράσουν τελείως
  • Στράγγιξε και πρόσθεσε στο κοτόπουλο, ανακατέυοντας να πάνε παντού. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο νεράκι και άφησε τα ζυμαρικά να τελειώσουν το βράσιμο μέσα στη σάλτσα κοτόπουλου
  • Σέρβιρε με μπόλικο τριμμένο τυράκι και γαρνιρισμένο με τα φύλλα βασιλικού

Tip


Read More

And More