Κοτόπουλο με τρυφερά ντοματίνια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμο κοτόπουλο φούρνου με σοταρισμένα ντοματίνια και βασιλικό

Συστατικά

  • 750 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με την πέτσα του
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς, στέγνωσε με απορροφητικό χαρτί πολύ καλά το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσέ το από όλες τις πλευρές του.
  • Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω.
  • Ψήσε για περίπου 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και μετάφερε με προσοχή το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για άλλα 12 λεπτά.
  • Γύρισε το κοτόπουλο πλευρά και επίστρεψέ στο φούρνο να ψηθεί για άλλα επτά λεπτά και έπειτα μετάφερέ το σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε τα ντοματίνια ολόκληρα.
  • Αλατοπιπέρωσέ τα και ανακάτεψε ώστε να καλυφθούν όλα από το λάδι.
  • Σοτάρισε τα ντοματίνια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλώ φωτιά.
  • Πρόσθεσε και το λιωμένο σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα δύο λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό.
  • Μοίρασε το κοτόπουλο σε πιάτα και από πάνω σέρβιρε τα σοταρισμένα ντοματίνια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More