Κουνουπίδι με μυρωδικά και παρμεζάνα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κουνουπίδι: λαχανικό της εποχής πολύ πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Αλλά δεν αρέσει σε όλους! Και όμως με αυτή τη συνταγή μπορείς να το βάλεις στο τραπέζι σου ως το τέλειο ορεκτικό και να αντικαταστήσεις τις παχυντικές πατάτες!
Θερμίδες: 89

Συστατικά

  • 2 κεφάλια κουνουπίδι (12 φλιτζάνια)
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​εστραγκόν
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ( 28 γραμμ. ) τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμάνεις το φούρνο στους 250 ° C.
  • “Διαλύεις” το κουνουπίδι σε μικρά “λουλούδια”.
  • Τοποθετείς το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Περιχύνεις με λάδι και ανακατεύεις καλά για να πάει παντού.
  • Ψήνεις στους 250° για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά.
  • Πασπαλίζεις με μαϊντανό , θυμάρι , εστραγκόν και σκόρδο και ψήνεις για ακόμη 5 λεπτά.
  • Ανακατεύεις το κουνουπίδι με το τυρί και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.

Tip

Αν θέλεις μπορείς να ψήσεις το κουνουπίδι αφού βάλεις το τυρί για να λιώσει.

Read More

And More