Κουραμπιές με λίγες θερμίδες

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένας κουραμπιές για το καλό… κι άλλος ένας γιατί σου άρεσε η αφράτη και ελαφριά γεύση του! Και με τη δίαιτα τι γίνεται; Μην ανησυχείς! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με μειωμένες θερμίδες για να προσέξεις την γραμμή σου.

Θερμίδες 90

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου ¼ του φλιτζανιού)
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
  • 1 φλιτζάνι ροδόνερο
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι
  • Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180oC
  • Αφού ψηθούν τους απλώνουμε σε μια πιατέλα ή ταψάκι και τους ραντίζουμε ζεστούς με ροδόνερο
  • Αφού τραβήξουν λίγο, πασπαλίζουμε με την άχνη

Tip

Κι εδώ φρόντισε να μην αφήσεις τους ψημένους κουραμπιέδες πολύ ωρα χωρίς να τους ραντίσεις με ροδόνερο.

Read More

And More