Κοχυλάκι γίγας γεμιστό με ρικότα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα ζυμαρικό γίγας γεμάτο με υπέροχη κρέμα τυριού και σάλτσα ντομάτας… Μια μπουκιά ζυμαρικού, τυριού και σάλτσας ντομάτας που θα σε κάνει να αισθανθείς συναισθήματα ολοκλήρωσης στο φαγητό!

Συστατικά

  • 18 τεράστια κοχύλια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 110 γρ. φρέσκο chorizo λιωμένο
  • 1 κονσέρβα τοματάκια
  • Ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλτιζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ricotta
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα κοχυλάκια σύμφωνα με τις οδηγίες, στράγγιξε και πέρασε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό
  • Στο μεταξύ ζέστανε λίγο ελαιόλαδο και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το chorizo σοτάροντας για 5 λεπτά περίπου. Στράγγιξε από το περιτό λίπος και γύρισε το τηγάνι στο μάτι
  • Πρόσθεσε τώρα τη ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπιπέρωσε. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να δέσει για περίπου 10 λεπτά
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και λάδωσε μια λαμαρίνα
  • Ανάμειξε το σπανάκι με τα τυριά και το ασπράδι σε ένα μπόλ και αλατοπιπέρωσε
  • Άπλωσε τη μισή ποσότητα της σάλτσας ντομάτας στο ταψάκι
  • Γέμισε τα κοχυλάκια με το τυρί και στρώσε επάνω στο ταψάκι.
  • Πρόσθεσε την υπόλοιπη σάλτσα επάνω από τα κοχυλάκια σκέπασε με αλουμινόχαρτο και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε για 30 λεπτά και βγάλε από το φούρνο. Άφησε το φαγητό να σταθεί 5 λεπτά και σέρβιρε

Tip


Read More

And More