Κοχυλάκι με κιμά σε ροζ κρέμα ντομάτας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εναλλακτική bolognese με κοχυλάκι και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας με cheddar

Συστατικά

  • 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 2 κ. σούπας αλεύρι
  • 2 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1 συσκευασία ντοματοπολτού
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 1/2 φλ. cheddar τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράσε το κοχυλάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, καβούρδισε τον κιμά για πέντε λεπτά και αφαίρεσέ τον από το σκεύος.
  • Τσιγάρισε το κρεμμύδι για τρία λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο με το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύοντας για άλλο ένα λεπτό.
  • Ρίξε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε σταδιακά τον ζωμό και τον ντοματοπολτό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κοχυλάκι, τον κιμά και την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και μαγείρεψε για περίπου δυο λεπτά, ώστε να ανακατευτούν με την σάλτσα.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά, αλατοπιπέρωσε καλά το φαγητό και ανακάτεψε το cheddar για δύο λεπτά μέχρι να λιώσει.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

Read More

And More