“Κοχυλάκι” με λουκάνικο και μπρόκολο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά ζυμαρικά στο φούρνο με “σπασμένο” λουκάνικο και φασκόμηλο

Συστατικά

  • ¼ φλ. και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 kg λουκάνικο (το κρέας μόνο)
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κ. σούπας φασκόμηλο και 10 ολόκληρα φύλλα
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 350 gr cheddar
  • 1 kg κοχυλάκι ζυμαρικό
  • 1 μπρόκολο (τις φούντες μόνο)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάλε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της φωτογραφίας.
  • Τα τελευταία δύο λεπτά του βρασμού, πρόσθεσε και τις φουντίτσες του μπρόκολου και σούρωσε καλά τα υλικά.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το 1/4 του φλιτζανιού λάδι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε το κρέας λουκάνικου
  • Σπάσε το λουκάνικο με μια κουτάλα και τσιγάρισέ το για περίπου δέκα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο, το μπούκοβο και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και σοτάρισε τα υλικά για δύο λεπτά ακόμη.
  • Ρίξε και το γάλα και την κρέμα γάλακτος και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξε στη σάλτσα σταδιακά τα 2/3 του τριμμένου cheddar και ανακάτευε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί, πριν προσθέσεις κι άλλο.
  • Μόλις η σάλτσα “δέσει” αφαίρεσέ τη από την εστία και αλατοπιπέρωσέ τη.
  • Ρίξε τη σάλτσα στα ζυμαρικά και το μπρόκολο και ανακάτεψε καλά και έπειτα μετάφερε όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
  • Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε το φαγητό στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά.
  • Βγάλε το αλουμινόχαρτο από το ταψί, πασπάλισε το φαγητό με το υπόλοιπο τυρί και τα φύλλα φασκόμηλου και ράντισέ το με το υπόλοιπο λάδι και γύρισε το φούρνο στο γκριλ.
  • Ψήσε για άλλα περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Read More

And More