Κρεμώδης σούπα μπρόκολου με cheddar και παρμεζάνα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σούπα με θρυμματισμένο μπρόκολο και τυριά

Συστατικά

  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 4 φλ. κρέμα γάλακτος (χαμηλά λιπαρά)
  • 4 φλ. ψιλοκομμένες φουντίτσες μπρόκολου
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 φλ. cheddar τριμμένο
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε την σκόνη κρεμμυδιού και το αλεύρι και καβούρδισε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνουν πηχτός χυλός χωρίς σβόλους.
  • Σιγά-σιγά πρόσθεσε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπρόκολο και βράσε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Αλατοπιπέρωσε και ρίξε στην κατσαρόλα το cheddar και την παρμεζάνα.
  • Μόλις λιώσουν και ενσωματωθούν πλήρως τα τυριά, πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε όσο η σούπα είναι ζεστή.

Read More

And More