Κρέπες με αχλάδι και γλάσο από σιρόπι σφενδάμου

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

 

Μια ιδιαίτερη γέμιση συναντάει μια κλασική συνταγή.

Θερμίδες: 185/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 3κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι κεφίρ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4φλ. νερό
  • 1φλ. αλεύρι
  • 2κ. σούπας ζάχαρη
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. σούπας Frangelico
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Βούτυρο για το τηγάνι
  • Για τη γέμιση:
  • 1+1/2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 6φλ. κομμένα αχλάδια
  • 1/3φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4κ. γλυκού κανέλα
  • Μια γενναιόδωρη πρέζα μοσχοκάρυδου
  • Για το γλάσο:
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1/4φλ.σιρόπι σφενδάμου
  • 2κ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Για τις κρέπες:
  • Ρίξε όλα τα υλικά (εκτός από το βούτυρο για το τηγάνι) σε ένα μίξερ και ανακάτεψέ τα.
  • Άφησε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22εκ. λιώσε το βούτυρο.
  • Φτιάξε τις κρέπες ρίχνοντας 1/4φλ. από το μείγμα μέσα στο τηγάνι.
  • Ψήσε τις κρέπες και από τις δύο πλευρές.
  • Θα πρέπει να σου βγουν περίπου 14 κρέπες.
  • Για τη γέμιση:
  • Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τα αχλάδια, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  • Σόταρε τα αχλάδια έως ότου να είναι τρυφερά και χρυσά.
  • Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να αφαιρέσεις τα αχλάδια από την κατσαρόλα.
  • Για το γλάσο:
  • Πρόσθεσε το βούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι στο τηγάνι.
  • Φέρε το μείγμα σε βρασμό σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Άφησέ το να βράσει για 2 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το λούστρο να κρυώσει ελαφρά.
  • Για το σερβίρισμα:
  • Μοίρασε τα αχλάδια στις 14 κρέμες και πασπάλισε με το γλάσο.

Read More

And More