Κροκέτες μπρόκολου με ντιπ τυριού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Νόστιμες και υγιεινές κροκέτες με “κρυφό” μπρόκολο

Συστατικά

  • 400 gr πατάτες
  • 150 gr μπρόκολο σε φουντίτσες
  • 1 κρόκο αυγού
  • 40 gr cheddar τριμμένο
  • 60 gr τρίμμα ψωμιού
  • 20 gr αλεύρι γοχ
  • 2 αυγά
  • 100 gr σουσάμι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 gr τυρί κρέμα
  • 50 gr γιαούρτι
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 1 κ. σούπας γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, κάλυψέ τες με νερό και βράσε σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Σούρωσε τις πατάτες και λιώσε τες με ένα πιρούνι, μετά ξαναβάλ’ τες στην κατσαρόλα και σοτάρισέ τες για ένα με δύο λεπτά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλε το μπρόκολο σε νερό που βράζει και σιγόβρασέ το για έξι με επτά λεπτά, σούρωσέ το καλά και άφησέ το σε απορροφητικό χαρτί για τρία λεπτά.
  • Μόλις στεγνώσει το μπρόκολο πρόσθεσέ το στις λιωμένες πατάτες με τον κρόκο αυγού, το cheddar και το τρίμμα ψωμιού και ζύμωσε ελαφρώς το μείγμα για να ανακατευτεί.
  • Πλάσε 12 μπαλάκια και άπλωσέ τα σε σχήμα μικρού λουκάνικου και έπειτα άφησέ τα στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το σχοινόπρασο, το γάλα και λίγο αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Read More

And More