Κρύα σούπα από σπαράγγι

6 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι μαι εξαιρετική ιδέα για να ξεκινήσεις το γεύμα σου! Δροσερή βελουτέ και ελαφριά σούπα από σπαράγγια.

Θερμίδες 117

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κ.σ. νερό
  • 2 μεγάλα πράσα χωρίς τα φύλλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα σπαράγγια σε κατσαρόλα με τα 2 φλιτζάνια νερό. Ζέστανε να πάρουν βράση και χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσουν για 10 λεπτά
  • Στράγγιξε το νερό σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε εκεί και τον ζωμό κότας
  • Κόψε τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και κράτησε στην άκρη. Κράτησε τις κορυφές για το σερβίρισμα. Κόψε και ξέπλυνε και τα πράσα καλά
  • Ζέστανε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και πρόσθεσε τα πράσα να σοταριστούν αλατίζοντας ελαφρά για 5 λεπτά περίπου να γυαλίσουν
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και τα σπαράγγια και συνέχει το σοτάρισμα να μαλακώσουν τα σκόρδα
  • Πρόσθεσε το ζωμό με λίγο αλάτι και άσε το μείγμα να πάρει βράση! Άφησε να σιγοβράσει η σούπα με μισάνοιχτο καπάκι για 20-25 λεπτά να μαλακώσουν τα σπαράγγια
  • Συμπλήρωσε και το σπανάκι μέχρι να λιώσει καλά μέσα στη σούπα
  • Όσο η σούπα σου σιγοβράζει βάλε τις κορυφές των σπαραγγιών με λίγο νεράκι σε ένα μπολ που κλείνει και μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων και άσε για 1-2 λεπτά να γίνουν τραγανά
  • Βάλε τη σούπα σε δόσεις σε μπλέντερ και λιώσε να γίνουν ένας ωραίος ομοιόμορφος πολτός
  • Μετάφερε όλη τη σούπα σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
  • Σέρβιρε με χυμό λεμονιού και τις τραγανές κορυφές από τα σπαράγγια

Tip


Read More

And More