Λαγάνα

1 Ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Καθαρά Δευτέρα είναι εδώ και θέλεις να έχεις τα πάντα στο τραπέζι σου. Μην αγοράσεις τίποτα… ακόμη και η λαγάνα θα είναι σπιτική και πεντανόστιμη

Συστατικά

  • 1500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ.αλεύρι σκληρό (κίτρινο)
  • 800 ml χλιαρό νερό
  • 50 γρ.νωπή μαγιά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλάτι
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διάλυσε τη μαγία σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό και 2 κ.γ αλεύρι
  • Άφησέ τη μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά
  • Όταν το ζυμάρι σου είναι αφράτο και δεν κολλάει σκέπασε το και άφησε σε ζεστό μέρος για 15 περίπου λεπτά
  • Χώρισε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια και πασπάλισε τα ταψάκια σου (ρηχά-λαμαρίνες) με σουσάμι
  • Άπλωσε το ζυμάρι από πάνω καλά να γίνει μια λεπτή στρώση
  • Πίεσε με το χέρι και άφησε να φουσκώσει για λίγο και πάλι
  • Τρύπησε κατά διαστήματα με ένα πηρούνι και βάλε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά
  • Άφησε να κρυώσουν και ξεφόρμαρε από το ταψί

Tip

Η μαμά μου ετοιμάζει και τη λαγάνα με προζύμι! Γίνεται υπέροχη... Δες εδώ πώς θα το ετοιμάσεις

Read More

And More