Λαβράκι με δενδρολίβανο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φιλέτο λαβράκι στο τηγάνι με “καπνιστή” βινεγκρέτ δενδρολίβανου

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα λαβράκι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 3 κ. σούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ. σούπας φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
  • ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 3 φλ. φύλλα radicchio

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
  • Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα ψαριού και τοποθέτησέ τα στο τηγάνι με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω.
  • Ψήσε για πέντε λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και γύρισε τα φιλέτα, προσθέτοντας το σκόρδο, τις ελιές και το δενδρολίβανο.
  • Συνέχισε το ψήσιμο για άλλα τρία λεπτά, ανακατεύοντας τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ψάρι.
  • Πρόσθεσε το χυμό πορτοκαλιού και ανακάτεψε.
  • Σέρβιρε στα πιάτα με φύλλα radicchio και από πάνω το ψάρι και τη βινεγκρέτ.

Read More

And More