Λεμονάτο φιλέτο κοτόπουλου

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια σειρά από μπαχαρικά θα δώσουν στο ζουμερό φιλέτο σου διαφορετική γεύση και τραγανή κρούστα.

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα: 1 ½ κ.σ κορν φλάουερ
  • 1 κ.σ μαύρη ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιου φρέσκο χυμό λεμόνι
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο ginger
  • 1 κ.γ σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακάτεψε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι
  • Προσθέστε το ginger, τη σόγια και το ζωμό και άσε τη σάλτσα να πάρει βράση
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας συχνά μην κολλήσει
  • Χτύπησε το στήθος κοτόπουλο μαλακά να ανοίξει και να γίνει λεπτό και στο ίδιο πάχος
  • Αλατοπιπέρωσε
  • Βάλε το στήθος στο ασπράδι και μετά  στο αλεύρι, τινάζοντας μέχρι να απομακρυνθεί το παραπάνω αλεύρι
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πέρασε τα στήθη να πάρουν χρώμα
  • Βγάλε από τη φωτιά και τοποθέτησε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι
  • Σέρβιρε με τη σάλτα και τριμμένο φρέσκο μαιντανό

Tip

Σέρβιρε με ρύζι ατμού ή ακόμη και πουρέ

Read More

And More