Λεμονάτο ρύζι με λαχανάκια Βρυξελλών και cranberries

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα λαχανικό εποχής τρυπώνει ξαφνικά στα πιάτα μας και συναντάει το ρύζι. Κάνουμε ακόμα πιο υγιεινό το γεύμα μας με τα cranberries και τα φιστίκια να ολοκληρώνουν γευστικά.
Θερμίδες: 203/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. ρύζι
  • 1+3/4φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 4φλ. λαχανάκια Βρυξελλών (φύλλα)
  • 1/4φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι για τη γεύση
  • 2κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • Cranberries και φιστίκια για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ρίξε μέσα το ζωμό κοτόπουλου με το ρύζι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Κάλυψε το τηγάνι,, μείωσε τη θερμοκρασία και άφησε το ρύζι να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο και να έχει απορροφήσει το ζωμό.
  • Χώρισε τα φύλλα από τα λαχανάκια και ρίξε τα σε ένα μπολ.
  • Ανακάτεψέ τα με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίξε το μέσα στο μπολ και ανακάτεψέ το με τα υπόλοιπα υλικά, το μαϊντανό και την παρμεζάνα.
  • Χώρισε σε 4 πιάτα και ρίξε από πάνω λίγα cranberries και φιστίκια.

Tip


Read More

And More