Light πασχαλινά κουλουράκια

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με λίγες θερμίδες για να μπορείς και εσύ να μπεις στο γιορτινό κλίμα χωρίς να κάθεσαι να μετρά την κάθε σου μπουκιά. Kόψε με κουπάτ σε σχήμα κούνελου ή αυγού και στόλισε με πολύχρωμο γλάσο.
Θερμίδες 90

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ baking powder
  • ½ κ.γ baking soda
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • ½ φλιτζάνι αλάτι
  • ¼ του φλιτζανιού βούτυρο, μαλακό
  • 1 βανίλια
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Για το γλάσο: 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ γάλα με 0% λιπαρά
  • 1 βανίλια
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, τη baking soda και το αλάτι
  • Βάλε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε τα με το μίξερ. Πρόσθεσε τη βανίλια και το αυγό
  • Συμπλήρωσε με το αλεύρι σιγά, σιγά να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη
  • Άπλωσε τη ζύμη σε ένα φύλλο 1 πόντο παχύ και σκέπασέ το από πάνω και από κάτω με λαδόκολλα
  • Άφησε στο ψυγείο για μία ώρα να κρυώσει
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C βάλε τα κουλουράκια σου αφού τα κόψεις με κουπάτ σε ότι σχέδιο θέλεις (θα βρεις τέλεια πασχαλινά σχέδια) για 8 περίπου λεπτά
  • Άφησε να κρυώσουν 1-2 λεπτά και αφαίρεσε από το ταψί. Άφησε τα κουλουράκια να κρυώσουν τελείως
  • Χτύπησε τα υλικά για το γλάσο στο μίξερ. Χώρισε σε διαφορετικά μπολ και χρωμάτισε με χρώμα ζαχαροπλαστικής έτσι ώστε να έχεις πολλά χρωμάτα
  • Άπλωσε επάνω από τα κουλουράκια

Tip


Read More

And More