Light πατάτες ογκραντέν

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
7
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια αγαπημένη συνταγή στη light εκδοχή της.

Θερμίδες: 147/ μερίδα

Συστατικά

  • 6 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη, λιωμένη
  • Αλατοπίπερο
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 3/4φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2κ. σούπας θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Άπλωσε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό ταψί 28x18 εκ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε τις πατάτες, το βούτυρο, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι.
  • Τοποθετήστε τις μισές φέτες πατάτας στο ταψί και πρόσθεσε 1/4 φλιτζάνι τυρί.
  • Προσθέστε τις υπόλοιπες πατάτες.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βράσε το γάλα, το θυμάρι, τη δάφνη και το μοσχοκάρυδο σε βράση
  • Ρίξε το μέσα στο ταψί και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήσε για 45-50λεπτά.

Read More

And More