Light σκορδαλιά

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Για να απολαύσεις χωρίς ενοχές την αγαπημένη σκορδαλιά και να μην πάθεις πανικό με τις θερμίδες, δοκίμασε αυτή τη light συνταγή!
Θερμίδες: 124

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι (περίπου 3 κεφάλια σκόρδου) σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 φλιτζάνια λάδι καλαμποκιού
  • χυμό ενός λεμονιού (περίπου ¼ φλιτζάνι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μούλτι χτύπησε τις σκελίδες σκόρδο και το αλάτι μέχρι να γίνει πουρέ.
  • Πρόσθεσε το ½ λάδι και μετά ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα.
  • Μια πρόσθετε ½ φλιτζάνι λάδι και μία ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού μέχρι να τα προσθέσεις όλα.
  • Το μυστικό σε αυτό είναι να γίνει η σκορδαλιά κρεμώδης και πηχτή.

 

Tip


Read More

And More