Μακαρονάδα με μυρωδικά, σκόρδο και σάλτσα ντομάτας

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα πραγματικά αντιοξειδωτικό cocktail υγείας… και γεύσης. Το φανταστικό αυτό πιάτο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Β1, Β2 και Β6 που αυξάνουν τον μεταβολισμό. Η πρόταση της ομάδας του Δημήτρη Γρηγοράκη για απολαυστική σωστή διατροφή.

Μοναδες Orac 3500

Συστατικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. λευκό κρασί
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι η παρμεζάνα τριμμένη
  • 400 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • Λίγο βασιλικό
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε καλά και ρόξε πάλι στην κατσαρόλα με τη μαργαρίνη. Διατήρησε τα ζυμαρικά ζεστά
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσουν. Σβήσε με το λευκό κρασί και πρόσθεσε λίγο νερό και ντομάτες
  • Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε την κανέλα, το μαϊντανό, το φύλλο δάφνης και άφησε τη σάλτσα να πάρει μια βράση
  • Χαμήλωσε και άφησε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά με την κατσαρόλα σκεπασμένη
  • Σέρβιρε με τη σάλτσα και και αρκετό τριμμένο τυράκι και αν θέλεις ψιλοκομμένο βασιλικό

Tip


Read More

And More