Μακεδονική σκορδαλιά με καρύδια

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια άλλη εκδοχή της παραδοσιακής σκορδαλιάς, με βάση το ψωμί και τα καρύδια! Τι λες να δοκιμάσεις κάτι λίγο διαφορετικό;

Συστατικά

  • 4-6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
  • 3 φλιτζάνια ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2-4 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούσκεψε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό για 10 λεπτά. Στίψτο καλά και θρυμμάτισέ το με τα χέρια.
  • Σε γουδί η πολυμίξερ ρίξε το αλάτι,το σκόρδο και τα καρύδια και χτύπα τα πολύ καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
  • Πρόσθεσε το ψωμί, το λάδι και το ξίδι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  • Δοκίμασέ την και πρόσθεσε αναλόγως έξτρα λάδι, ξίδι, αλάτι ακόμα και λίγο νερό αν είναι πολύ πηχτή, ανάλογα με τα γούστα σου.

Tip


Read More

And More