Μανιτάρια κοκκινιστά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα μανιτάρια τρώγονται όλες τις εποχές και με όλους τους τρόπους και αυτή η συνταγή είναι ιδανική και για vegeterian! Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 5 ντομάτες
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 κ.σούπας πελτέ τομάτας
  • Φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αφαίρεσε τη φλούδα και τους σπόρους από τις ντομάτες ψιλόκοψέ τες.
  • Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σώταρε τα κρεμμύδια.
  • Πρόσθεσε την ντομάτα και τα μανιτάρια και ανακάτεψε.
  • Αραίωσε τον πελτέ της ντομάτας με μερικές κουταλιές νερό και ρίξτην στο τηγάνι.
  • Αλατοπιπέρωσε και ρίξε λίγη ρίγανη.
  • Αν το φαγητό σου είναι στεγνό πρόσθεσε λίγο νερό.
  • Άφησε να βράσουν μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά και μαλακά.
  • Γάρνιρε με φύλλα μαϊντανού.

Tip

Ιδανικός συνδυασμός για τα μανιτάρια αυτά είναι φυσικά το ρύζι! Επίσης αντί για κανονική ντομάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ντοματίνια τσέρι!

Read More

And More