Μανιτάρια πλευρώτους αυγολέμονο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πράσινα λαχανικά και μυρωδικά, τρυφερό πλευρώτους και αυγολέμονο για ένα πιάτο ελαφρύ, με πλούσια – γνώριμη – γεύση! Σκέψου πως αντικαθιστάς το κρέας ενός νόστιμου φρικασέ, με μανιτάρια απολαμβάνεις το πιάτο σου και δεν παίρνεις λιπαρά και θερμίδες. Έξυπνο;

Θερμίδες 180

Συστατικά

  • 800 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε αντικολλητικό σκεύος (αρκετά βαθύ) σόταρε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια και συνέχισε το σοτάρισμα
  • Σβήσε με το λευκό κρασί και άφησε το μείγμα να αποβάλει το αλκοόλ
  • Πρόσθεσε το μαρούλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό μαζί με λίγο νερό και αλατοπιπέρωσε
  • Αφού μαραθούν ελαφρά τα λαχανικά σου ετοίμασε το αυγολέμονο
  • Χτύπησε το αυγό με το λεμόνι σε ένα μπολ και πρόσθεσε σιγά, σιγά από το ζεστό ζουμάκι του φαγητού σου
  • Γύρισε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και άφησε λίγο να πάρει μια βράση

Tip

Δοκίμασε την ίδια συνταγή και με άλλα φρέσκα μανιτάρια όπως button ή cremini

Read More

And More