Μανιτάρια portobello γεμιστά με κινόα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν λατρεύεις τα μανιτάρια τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτή την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συνταγή!
Θερμίδες: 251

Συστατικά

  • 1/3 φλιτζάνι κινόα άβραστη
  • 2/3 φλιτζάνι νερό
  • 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello καθαρισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • θαλασσινό αλάτι για γεύση
  • 1 φλιτζάνι ώριμες ντομάτες σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ολικής αλέσεως
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα χωρίς λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πρόσθεσε την κινόα και το νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα καλυμμένη από πάνω.
  • Βράσε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η κινόα να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του νερού, περίπου 12-15 λεπτά.
  • Σβήσε τη φωτιά και άσε την κινόα πάνω στο μάτι για 5 λεπτά.
  • Ενώ η κινόα βράζει, ψήσε τα μανιτάρια.
  • Πρώτα λάδωσέ τα με ελαιόλαδο και πασπάλισε ομοιόμορφα με βαλσάμικο ξύδι.
  • Πρόσθεσε και λίγο αλάτι για γεύση.
  • Μαγείρεψε τα μανιτάρια 10 λεπτά και στράγγιξε ό,τι υγρό έχουν.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε τη μαγειρεμένη κινόα, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι, τις ντομάτες, τη φρυγανιά, το βασιλικό και τη φέτα.
  • Βγάλε τα μανιτάρια από το φούρνο και γέμισέ τα με το μείγμα από κινόα, περίπου 1/2 φλιτζάνι σε κάθε μανιτάρι.
  • Ψήσε 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί.

Tip


Read More

And More