Μαντλέν… η γαλλική αφράτη λιχουδιά

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι αφράτα, ντελικάτα και ό, τι πρέπει για να συνοδεύσεις τον καφέ σου το πρωί! Μικρέ μπουκίτσες μυρωδάτα κεκάκια με υπέροχη γεύση!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 ¼ φλιτζάνια μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Φορμάκια για μαντλέν (αν δεν έχεις μπορείς να τα κάνεις σε φορμάκια μάφιν)
  • Αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη επιπλέον για το βουτύρωμα κάθε φόρμας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κοσκίνισε το αλεύρι σε ένα μπολ για να αποφύγεις τα γρομπαλάκια. Συμπλήρωσε το baking powder και τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και αφού αφρατέψει το μείγμα, χαμήλωσε την ταχύτητα και συμπλήρωσε σιγά, σιγά το αλεύρι και τη μαργαρίνη
  • Συνέχισε το χτύπημα ώσπου να πάρεις ένα ομοίμορφο μείγμα. Εξακολούθησε το μίξερ σε πιο δυνατή ταχήτυτα για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Βάλε για μερικά δευτερόλεπτα το βιτάμ που έμεινε σε ένα κατσαρολάκι να μαλακώσει και άλειψε τα φορμάκια
  • Αλεύρωσε κάθε φορμάκι και τίναξε το extra αλεύρι
  • Γέμισε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήσε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC
  • Αν δεν έχεις φόρμες μαντέλν και βάλεις τη ζύμη σε μάφιν, ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα. 5 λεπτάκια ακόμη
  • Άφησε να κρυώσουν λίγο εκτός του φούρνου και ξεφόρμαρε

Tip

Τι φταίει και το muffin ή η μαντέλν σου είναι στεγνά; Κάνε κλίκ εδώ

Read More

And More