Μαρεγκάκια με σοκολάτα και φουντούκια

5
Mερίδες

Μαρέγκα με επικάλυψη σοκολάτας και τριμμένο φουντούκι!
Θερμίδες: 135

 

Συστατικά

  • 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 85 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
  • 1/3 κούπα ολόκληρα φουντούκια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C.
  • Χτύπησε τα ασπράδια αυγού με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός.
  • Πρόσθεσε την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι και ανακάτεψε πολύ καλά.
  • Σταδιακά πρόσθεσε τη ζάχαρη, από 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά και ανακάτευε.
  • Πρόσθεσε και τη βανίλια και χτύπησε για 1 λεπτό.
  • Χώρισε τη ζύμη σε 24 μπάλες και βάλτες σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήσε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα (οι μαρέγκες δεν πρέπει να κολλάνε στα δάχτυλα).
  • Κλείσε τον φούρνο και άσε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για 1 ώρα.
  • Αφαίρεσε προσεκτικά από το χαρτί.
  • Λιώσε τη σοκολάτα σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
  • Βούτηξε τη μία πλευρά της μαρέγκας στη λιωμένη σοκολάτα και πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια.

Tip


Read More

And More