Μαριναρισμένο αρνίσιο μπούτι με αρωματικές πατάτες

1 ώρα 35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανό και ζουμερό αρνί στο φούρνο με βότανα και σάλτσα μέντας

Συστατικά

  • 2 kg μπούτι αρνιού
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • ½ ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1.5 kg πατάτες
  • 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μέντα
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 κ. σούπας ξύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άφησε το αρνί εκτός ψυγείου για μία ώρα ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί για τις πατάτες στον πάτο του.
  • Σπάσε το κεφάλι σκόρδου σε σκελίδες και έπειτα καθάρισε μόνο τρεις από αυτές.
  • Ψιλόκοψε τα φύλλα από το μισό δενδρολίβανο και καθάρισε και κόψε στη μέση τις πατάτες.
  • Σε ένα μπολ τρίψε τις τρεις σκελίδες σκόρδο, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το ξύσμα από ένα λεμόνι και λίγο λάδι και ανακάτεψε τα υλικά.
  • Αλατοπιπέρωσε το αρνί και άλειψέ το με το μείγμα σκόρδου σε όλη την επιφάνειά του και τοποθέτησέ το σε μια σχάρα πάνω από το ταψί για τις πατάτες.
  • Ψήσε το αρνί για μιάμιση ώρα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, βράσε τις πατάτες για πέντε λεπτά, σούρωσέ τες καλά.
  • Σοτάρισέ τες στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο δενδρολίβανο και το υπόλοιπο σκόρδο με αλατοπίπερο και λίγο λάδι για τρία λεπτά.
  • Ρίξε τις πατάτες με τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί που είναι στο φούρνο και ψήσε μέχρι να τελειώσει το αρνί.
  • Σε ένα μπολ ρίξε την ψιλοκομμένη μέντα, τη ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι, μία κουταλιά ζεστό νερό και το ξύδι.
  • Μόλις ψηθεί το αρνί, άφησέ το για 15 λεπτά να “σταθεί” και σέρβιρε με τις ψητές πατάτες και τη σάλτσα μέντας.

Read More

And More