Μαστιχωτή σοκολατόπιτα αρωματισμένη με βανίλια

1 ώρα 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή “υγρή” σοκολατόπιτα με άρωμα βανίλιας και κρέμα σοκολάτας

Συστατικά

  • 1 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1/4 cup + 2 κ. σούπας σκόνη κακάο
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1/4 κ. γλυκού αλάρι
  • 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. βραστό νερό
  • 230 gr σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα σε χαμηλή θέση.
  • Άλειψε με λίγο λάδι τον πάτο και τις άκρες ενός ταψιού με διάμετρο 22 cm και άπλωσε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, την baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και πρόσθεσε τα αυγά και την βανίλια μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίξε το μείγμα αλευριού στο μεγάλο μπολ με τα υγρά και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Ρίξε και το βραστό νερό στο μείγμα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές.
  • Μετάφερε την ζύμη στο ταψί και ψήσε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από την ψημένη ζύμη.
  • Άφησε το ταψί για 10 λεπτά σε μία σχάρα και έπειτα πέρασε ένα μαχαίρι περιμετρικά της σοκολατόπιτας για να την ξεφορμάρεις.
  • Άφησε την σοκολατόπιτα πάνω στην σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  • Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι χωρίς να κοχλάσει και ρίξ’ την σε ένα μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει η κρέμα λεία.
  • Μόλις κρυώσει η πίτα περίχυσέ την με την ζεστή κρέμα σοκολάτας, άπλωσέ την από πάνω και άφησέ την να “σταθεί” για περίπου μία ώρα πριν σερβίρεις.

Read More

And More