Μεξικάνικη σαλάτα σε φωλιά από τορτίγια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια συνταγή που θα σε ταξιδέψει μέχρι το Μεξικό. Πικάντικη σαλάτα με δροσερό γιαούρτι.

Θερμίδες: 217/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/8κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 2κ. γλυκού κύμινο
  • 4 τορτίγιες ολικής με διάμετρο 25εκ.
  • 450γρ. κιμάς γαλοπούλας
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2φλ. νερό
  • 3/4φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1+1/2φλ. μαρούλι κομμένο
  • 1/2φλ. τυρί cheddar, με λίγα λιπαρά
  • 1/2φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Ανακάτεψε μαζί το λάδι, τη σκόνη σκόρδου, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι και 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο.
  • Κόψε 3 κύκλους με διάμετρο 10 εκατοστών από την κάθε τορτίγια και πασπάλισε την κάθε πλευρά με το μείγμα λαδιού.
  • Στην ουσία πρέπει να έχεις 12 μικρούς κύκλους από τορτίγια.
  • Πάρε 12 θήκες για muffin και τοποθέτησε μέσα τους κύκλους, πιέζοντάς τους στον πάτο.
  • Ψήσε για 20 λεπτά και έπειτα άφησέ τους να κρυώσουν τελείως.
  • Όταν κρυώσουν αφαίρεσε τις φωλιές από τις θήκες.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, μαγείρεψε τον κιμά γαλοπούλας.
  • Μόλις γίνει ροζ, πρόσθεσε την υπόλοιπη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το νερό, ανακατεύοντας.
  • Συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού.
  • Προσθέστε τη σάλτσα και ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
  • Μοίρασε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στις φωλιές μαζί το μαρούλι, το τυρί και το γιαούρτι. Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 2 φωλιές.
  •  

Read More

And More