Μελομακάρονα με στέβια και καρύδια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Η γεύση είναι η ίδια. Το μόνο που αλλάζει είναι οι θερμίδες, αφού μειώθηκαν κατά πολύ.

Θερμίδες: 100/ μερίδα

Συστατικά

  • 120γρ. ελαιόλαδο
  • 120γρ. σπορέλαιο
  • 25γρ. κονιάκ
  • 80γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 2κ. γλυκού σόδα
  • 1κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2κ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1κ. γλυκού κανέλα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 450γρ. αλεύρι
  • 40γρ. στέβια
  • 200γρ. νερό
  • 50γρ. αλεσμένο καρύδι
  • Λίγο μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φτιάξε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη στέβια.
  • Άφησέ το να κρυώσει.
  • Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και ανακάτεψέ τα.
  • Πλάσε τα μελομακάρονα και ζύγισέ τα ένα-ένα, ώστε να είναι 20γρ. το καθένα.
  • Ψήσε στους 160°C για 20 λεπτά περίπου (κρίνουμε με βάση το χρώμα).
  • Βούτηξε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και πρόσθεσε το καρύδι.
  • Βάλε λίγο μέλι από πάνω.

Read More

And More