Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με σκορδάτο πουρέ πατάτας

1 ώρα 55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό μοσχαράκι με λαχανικά στην κατσαρόλα σερβιρισμένο με αρωματικό πουρέ

Συστατικά

Για το μοσχάρι κατσαρόλας:

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr μοσχαρίσια σπάλα σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο λεπτοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1 φλ. μαύρη μπύρα
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
  • 1/2 φλ. αρακάς

Για τον πουρέ πατάτας:

  • 1 kg πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάλε τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα με το σκόρδο και βράσε για 20 λεπτά.
  • Σούρωσέ τα, επίστρεψέ τα στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το γάλα και το βούτυρο.
  • Με τον πολτοποιητή πατάτας λιώσε τα υλικά μέχρι να γίνει ο πουρές λείος, πρόσθεσε αλατοπίπερο και άφησε τον στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε το ψιλοκομμένο μοσχαράκι.
  • Ρίξε το μοσχάρι στην κατσαρόλα, τσιγάρισέ το για τρία λεπτά και αφαίρεσέ το σε μια πιατέλα.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο στην κατσαρόλα και σοτάρισέ τα για τέσσερα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίξε και τον ντοματοπελτέ ανακατεύοντας για ένα λεπτό και πρόσθεσε τον ζωμό βοδινού, την μπύρα, τον μαϊντανό, την δάφνη και το μοσχάρι.
  • Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για μιάμιση ώρα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με το αλεύρι και ρίξε το μείγμα με προσοχή σιγά-σιγά στην κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε και τον αρακά και άφησε την κατσαρόλα για περίπου δύο λεπτά ακόμη στην φωτιά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό με τον σκορδάτο πουρέ πατάτας.

Read More

And More