Μοσχάρι με πορτοκάλι στη γάστρα

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο πιο έξυπνος τρόπος να έχεις κομμάτια κρέας σκέτο γλύκισμα; Να τα μαγειρέψεις σε χυμό πορτοκαλιού που θα προσφέρουν εκτός των άλλων και απίθανο άρωμα στο φαγητό σου. Ψήνουμε στη γάστρα μοσχαρίσια κομμάτια με λαχανικά και πορτοκάλι.

Συστατικά

  • 350 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
  • 5 κουταλιές της σούπας αλέυρι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • Το χυμό και το ξίσμα από 2 μικρά πορτοκάλια
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλεύρωσε το κρέας
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαλακώσουν
  • Πρόσθεσε το κρέας και σοτάρισε καλά από όλες τις πλευρές
  • Μετέφερε το μείγμα σε μια γάστρα και πρόσθεσε το χυμό και το ξίσμα πορτοκαλιού
  • Σκέπασε την γάστρα και ψήσε στους 160 για 1 με 1 ώρα και ένα τέταρτο
  • Σέρβιρε ζεστό, γαρνίροντας με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Tip

Για τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας, ζήτησε από τον κρεοπώλη σου κιλότο!

Read More

And More