Μπαγκέτα με μπρόκολο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ελαφρύ sandwich με μπρόκολο και σκόρδο

Συστατικά

  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1 κ. γλυκού κέτσαπ
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 750 gr μπρόκολο σε φουντίτσες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 60 gr φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ, τη μουστάρδα και το σησαμέλαιο και άφησε τη σάλτσα στο ψυγείο.
  • Ανακάτεψε το μπρόκολο με το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπολ, μετάφερέ το σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά.
  • Άωοιξε την μπαγκέτα στα δύο, άλειψε τη σάλτσα στο εσωτερικό του ψωμιού και πρόσθεσε το μπρόκολο στο sandwich.
  • Βάλε από πάνω τις φέτες πιπεριάς, τη φέτα και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
  • Άφησέ το για πέντε λεπτά να αρωματιστεί και κόψε σε μερίδες πριν σερβίρεις.

Read More

And More