Μπαγκέτες με αυγά scrambled και σπιτικό πέστο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερές μπαγκέτες μα αυγό, τραγανό μπέικον και χειροποίητη σάλτσα πέστο

Συστατικά

Για τη σάλτσα πέστο:

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
  • 120 gr φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 50 gr τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις μπαγκέτες:

  • 2 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3 κ. σούπας πλήρες γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φέτες ψημένο μπέικον
  • 2 φέτες μπαγκέτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε το σκόρδο με τα καρύδια μέχρι να λιώσουν.
  • Πρόσθεσε το βασιλικό και δύο κουταλιές λάδι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Όσο το μπλέντερ δουλεύει, πρόσθεσε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Πρόσθεσε και την παρμεζάνα με αλατοπίπερο και άφησε τη σάλτσα πέστο στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας και σπάζοντας συνεχώς τα αυγά, όσο σταθεροποιούνται.
  • Μόλις ψηθούν, σε περίπου τέσσερα λεπτά, αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Άπλωσε λίγο βούτυρο σε κάθε φέτα ψωμιού και ψήσε για δύο λεπτά στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα.
  • Στήσε τις μπαγκέτες, μοιράζοντας το τραγανό μπέικον και τα scrabbled αυγά.
  • Πασπάλισε με λίγο αλατοπίπερο και έπειτα περίχυσε με τη σάλτσα πέστο.

Read More

And More