Μπακαλιάρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια ιδιαίτερη συνταγή που δεν έχεις συνηθίσει! Ο μπακαλιάρος συναντάει την κόκκινη σάλτσα και την κάπαρη και δημιουργούν ένα τελειο μεσογειακό πιάτο.
Θερμίδες: 270/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. γλυκού μαργαρίνη
  • 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 1/4φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 1/2φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου (170γρ. το κάθε ένα)
  • 2κ. γλυκού κάπαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα τη μαργαρίνη και άφησέ τη να λιώσει.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρέ το μέχρι να ροδίσει.
  • Ρίξε μέσα το κρασί και το χυμό λεμονιού και άφησε τα υλικά να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα και ανακάτεψε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Έπειτα, τοποθέτησε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα και ρίξε από πάνω την κάπαρη και το αλατοπίπερο.
  • Σκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε για 4 λεπτά.
  • Τέλος, γύρισε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μαγείρεψε για ένα λεπτό ακόμα.
  • Σέρβιρε σε δύο πιάτα.

Tip


Read More

And More