Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτα και πιπεριές

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπακαλιάρος ψητός με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές… Μια διαφορετική εκδοχή και εξίσου νόστιμη για την 25η Μαρτίου!
Θερμίδες: 252

Συστατικά

  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κιμά φρέσκο ​​σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι σέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια – υψηλή θερμότητα και πρόσθεσε 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού λάδι στο τηγάνι.
  • Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι και μαγείρεψε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βγάλε τον μπακαλιάρο από το τηγάνι και κράτα το ζεστό.
  • Πρόσθεσε τα υπόλοιπα 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού λάδι στο τηγάνι και σόταρε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε την πιπεριά και τα επόμενα 3 συστατικά (μαζί με την πάπρικα) και σόταρε για 3 λεπτά.
  • Γαρνίρισε με μαϊντανό.

 

Tip


Read More

And More