Μπέργκερ από φασόλια και ρύζι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πιο light burger από αυτό δεν γίνεται! Με μόλις 253 θερμίδες και φασόλια αντί για κρέας είναι το καλύτερο vegeterian burger και παράλληλα ελαφρύ και νόστιμο!
253 θερμίδες

Συστατικά

  • Για το μπιφτέκι
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, ξεπλυμένα καλά και στραγγισμένα
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1/4 φλιτζ. ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης
  • 2 κ.σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • μισό κουταλάκι ρίγανη
  • μισό κουταλάκι κύμινο
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι
  • 3/4 φλιτζ. μαγειρεμένο καστανό ρύζι
  • Για το μπέργκερ
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ ολικής άλεσης κομμένα στη μέση
  • Μαγιονέζα light
  • Μερικά τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • Μια ντομάτα σε ροδέλες
  • Ένα κρεμμύδι σε ψιλές ροδέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μέτριο μπολ λιώσε τα φασόλια με ένα πιρούνι. Ρίξε το κρεμμύδι, το σέλερι, την ψίχα, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  • Πρόσθεσε και το ρύζι και ζύμωσε τα υλικά σου.
  • Φτιάξε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, με πάχος περίπου 2 εκατοστά.
  • Προθέρμανε το γκριλ σου ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε τα μπιφτέκια σου για 10 με 12 λεπτά, γυρίζοντας τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.
  • Άλειψε κάθε πλευρά από το ψωμάκι με μαγιονέζα.
  • Βάλε από ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και από πάνω ντομάτα, σπανάκι και κρεμμύδι.

Tip

Το κρεμμύδι είναι προαιρετικό αν δεν αγαπάς και τόσο τη γεύση του. Επίσης μπορείς να τα αχνίσεις σε αντικολλητικό σκεύος για να γλυκάνουν!

Read More

And More