Μπιφτεκάκια σολομού με αρωματικό γιαούρτι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια σολομού σερβιρισμένα με ρύζι και δροσερό γιαούρτι

Συστατικά

  • 700 gr σολομός
  • 1 κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε ένα φλιτζάνι αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλε τα φιλέτα σολομού να ποσαριστούν στο νερό για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσε.
  • Σούρωσε τον σολομό από το νερό και σε ένα μπολ σπάσε τον με ένα πιρούνι σε μικρά κομμάτια.
  • Πρόσθεσε στο μπολ το εσαλότ, το σκόρδο, την μαγιονέζα, τον άνηθο, την μουστάρδα, το αυγό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  • Πλάσε τα υλικά μέχρι να σχηματίσουν ένα ομοιογενές μείγμα, κάλυψε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Σχημάτισε οκτώ μπιφτέκια με το μείγμα σολομού και τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα.
  • Βάλε τα μπιφτέκια με την πιατέλα στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.
  • Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
  • Βάλε τέσσερα μπιφτέκια στο τηγάνι και άφησε να ψηθούν για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Γύρισε τα μπιφτέκια προσεκτικά και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.
  • Επανάλαβε την διαδικασία με τα υπόλοιπα τέσσερα μπιφτέκια και το υπόλοιπο λάδι.
  • Σέρβιρε με βρασμένο ρύζι και δροσερό γιαούρτι αρωματισμένο με πάπρικα ή κάρυ.

Read More

And More