Μπισκότα με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

1+ ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπισκοτάκια με επικάλυψης σοκολάτας και γέμιση από φουστικοβούτυρο! Μια γεύση όνειρο με λίγες θερμίδες.
θερμίδες: 177

Συστατικά

  • Για τα μπισκότα:
  • 2/3 φλιτζάνι βούτυρο χαμηλό σε λιπαρά ή λάδι καρύδας
  • 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι από σόγια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως για ζαχαροπλαστική
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •  
  • Για τη γέμιση:
  • 1 1/2 φλυτζάνια χωρίς ζάχαρη φυστικοβούτυρο
  • 1/3 φλιτζάνι αγαύη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα σόγιας σε σκόνη, κοσκινισμένο
  •  
  • Για την επικάλυψη:
  • 4 φλιτζάνια chips μαύρης σοκολάτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τα μπισκότα:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
  • Πρόσθεσε τη καστανή ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις.
  • Χτύπησε και το γιαούρτι με το εκχύλισμα βανίλιας και σταδιακά ρίξε μέσα το μείγμα από αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά.
  • Χώρισε τη ζύμη στη μέση και τύλιξε το με λαδόκολλα και έπειτα βάλε το μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Αφαίρεσε τη ζύμη από το περιτύλιγμα και άνοιξέ τη σε μια επιφάνεια αλευρωμένη.
  • Με ένα στρογγυλό κόπτη μπισκότων, κόψε τη ζύμη σε μικρά στρογγυλά σχήματα.
  • Με τον αντίχειρά σου κάνε ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε μπισκότου.
  • Βάλε τα μπισκότα σε μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για 9-13 λεπτά.
  • Βγάλτα και άστα να κρυώσουν εντελώς.
  •  
  • Για τη γέμιση:
  • Χτύπησε το φυστικοβούτυρο με την αγαύη, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Σταδιακά πρόσθεσε το γάλα σόγιας σε σκόνη μέχρι το μείγμα να πήξει.
  • Εάν το μείγμα είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε περισσότερο γάλα σε σκόνη.
  • Με ένα κουταλάκι, πάρε 1 έως 1 1/2 από το μείγμα φυστικοβούτυρου και κάντο σαν μπάλα. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σου, πρόσθεσε το μείγμα μέσα στο βαθούλωμα κάθε μπισκότου.
  •  
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • Λιώσε τα chips σοκολάτας μέσα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι τα 2/3 από τα chips να λιώσουν.
  • Βγάλε από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και τα υπόλοιπα.
  • Σε ένα μπολ βούτυξε κάθε μπισκότο στη σοκολάτα μέχρι να καλυφθεί πλήρως και αφαίρεσε με ένα πιρούνι, σκουπίζοντας την σοκολάτα που περισσεύει.
  • Τοποθέτησε τα έτοιμα μπισκότα σε μια λαδόκολλα και συνέχισε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.

Tip

Αν δεν μπορείς να βρεις το γάλα από σόγια σε σκόνη, αντικατάστησέ το με 1/2 έως 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.

Read More

And More